Kétségkívül az egyik legfájdalmasabb érzés nekünk nőknek, amikor azzal kell szembesülünk, hogy az imádott férfinak más nő is van az életében. Vagy új nő kerül a képbe, vagy egyszerűen csak kénytelenek vagyunk elviselni, hogy még mindig ott van a másik kapcsolata.

„Kiderült új nője van, totál rosszul esett, elegem lett, töröltem, lapozok, nyitok más emberek felé…  de nem mégsem megy, senki mást nem akarok, Ő van a szívemben…

„Minden fáj vele kapcsolatban. Mégis mit írjak neki ezek után, hogy nem szólt, hogy van barátnője, pedig lett volna alkalom megemlítenie. Nagyon gerinctelennek tartottam, hogy nem volt képes megemlíteni, helyette arcon vág a közös képük… „

„Pont mikor már minden olyan jól alakult, sokszor elmondta velem tervezi a közös jövőt, sokat találkoztunk… erre kiderül, hogy pár hónapja mással is kavar. Egyből felhívtam, kiakadtam. A fejéhez vágtam, hogy tehette ezt velem, illetve hogy egy nagy hazugság az egész kapcsolatunk…”

 

Sajnos vagy nem, rendkívül gyakran megtörténik, hogy bejön a képbe egy másik nő.

De mégis miért kell ilyen fájdalmat átélnünk?

Hogy fejlődjünk! Igen, jól hallottad.

Egy új nő felbukkanása talán a lehető legnagyobb lecke arra, hogy megtanuljuk, hogyan is tegyük le a női egoizmusunkat.

 

A  kapcsolatotok további alakulására nézve kulcsfontosságú, hogyan reagálsz az új nőre (vagy ha feleség van, arra), és hogy mennyire vagy képes önfegyelmet gyakorolni!

Íme pár hasznos tanács arra az esetre, ha nem akarod egyből eltávolítani magadtól a szeretett férfit:

1. Ne kezdj el egyből elméleteket gyártani fél információk alapján. Ne akadj ki egyből és állj neki, hanem próbálj lehiggadni, majd kérj egy személyes találkozót és kérd meg mondja el a teljes igazságot.

2. Ne kezdj el nyomozni utána. Ha találsz is valamit, és a fejéhez vágod, az még sokkal rosszabb, csak még jobban eltávolítod. Ha bármilyen megérzésed van, akkor is a lehető legtisztább, ha higgadt hangnemben személyesen megkérdezed tőle az igazságot.

3. Ha szerencséd van és őszintén bevallotta, akkor próbálj meg ne ítélkezni fölötte, hanem inkább örülj, hogy egyáltalán el merte mondani neked. Ezt ismerd el neki. Ha pedig nem nekiállsz, hanem belehelyezkedsz a helyzetébe és próbálod őt megérteni, azaz királynőként viselkedsz, azzal egy hatalmasat fejlődési ponton vagy túl! Hisz minden férfi királynőre vágyik, nem pedig kis királylányra:)

 

Ha kiderül, hogy másik nő van a képben, vagy hogy hazudott neked a másik nővel kapcsolatban, szedd össze a létező összes önfegyelmedet, és NE reagálj egyből!!! Ha egyből reagálsz, biztos, hogy hisztizni fogsz, talán ez „normális” is, hisz az egodat nagy támadás érte.

Várd meg, míg lehiggadsz, akár pár napot is várhatsz! Ezután viszont ne szembesítsd, vádold, azaz NE ragadj bele a saját sérelmedbe, és fájdalmadba, hanem inkább próbáld meg megérteni Őt, hogy miért tette, mi vezetett idáig, miért volt erre szüksége, Te mit csináltál rosszul, mit hiányol a Ti kapcsolatotokból stb.

 

Mégis hogy tudjam megbocsátani neki hogy félrelépett, hogy öleljem meg ezek után? Úgy érzem, már megtört bennem valami…”

 

Ha szépen, figyelmesen végighallgatod miért tette (és NEM szólsz közbe), és igazán megérted Őt, akkor sokkal könnyebb lesz feldolgozni, megbocsátani, majd változtatni! Próbálj meg NE beleragadni abba, hogy szegény Te, mit tettek veled, és hogy neked milyen borzasztó most…

Ha nem a saját egoddal vagy elfoglalva, hanem arra figyelsz, hogy megértsd őt, az indítékát, a viselkedését, akkor az is kitisztul majd számodra Te mit hibáztál, és mire kell ezek után odafigyelned, ha vissza szeretnéd kapni ŐT!

Tudom, most nehéz elhinni, de ez egy olyan krízis helyzet lehet, ami a lehető legnagyobb lehetőség arra, hogy a kapcsolatotok pozitív irányba fejlődjön!

 

Gelei Anett