Mit érez az az ember, aki bármit megtenne, csak legyen mellette valaki, akinek mindenképpen szüksége van valakire, ahhoz, hogy jól érezze magát?  A szeretethiány, a belülről jövő üresség érzés pótlására pedig kapaszkodókhoz, függőségekhez nyúl. Ezt azonban soha nem szabad minősíteni, hisz nem tehet róla, oka van, hogy ezt érzi. A megoldás azonban már csak rajta áll!

(Forrás: godcolorart.org)

Te is hasonlóképpen érzel?

Arról van itt szó, hogy nem szeretsz magaddal lenni, így kívülről vársz szeretetet, jó érzéseket. Hiányállapotban vagy, ürességet érzel belül magadban, és bármilyen kapaszkodót előveszel, csak hogy enyhítsd a (szeretet iránti) hiányodat. Ezek a kapaszkodók sokfélék lehetnek, dohányzás, alkohol, alkalmi szexkapcsolatok, kényszeres dolgok, de a lista még hosszú lehetne.

Ebben a hiányállapotban el lehet vegetálni, egész hosszú ideig is, akár évekig is. Tehát meg lehet szokni ezt is, mint minden mást. De valljuk be, nem egy kellemes állapot..

Tisztában kell lenned vele, hogy hiányállapot esetén befeszülős, és görcsös energiáid vannak. Ezt bizonyára belül is érzed, és sajnos ezt kívülről is megérzik rajtad.

Ezért is történik az, hogy ha végre el is jutsz odáig, hogy megismerkedsz valakivel, aki tetszik, befeszülsz, görcsössé válsz, és belekapaszkodsz az illetőbe, illetve az érzésbe, amit adni tud neked. Hirtelen ugyanis úgy érzed, jobban leszel, az űrt betölti az illető, a bókjaival, a kedvességével, netán az érintkezés által. De ez egy megtévesztés! Ez csak tüneti kezelése a Te hiányállapotodnak. A jólléted ugyanis mástól függ. Ki vagy szolgáltatva egy másik embernek. És ez bizony nem túl jó érzés. Hisz attól függ a lelki jólléted, hogy hív e, ír e, akar e találkozni, hozzád ér e, és még sorolhatnám. És hirtelen arról szólnak a napjaid, hogy nézegeted a telefonodat, mikor ír már, mikor ajánlja fel, hogy találkozzatok.

Konkrétan egy passzív várakozásról (kiszolgáltatottságról) kezd el szólni az életed. Ez sem túl kellemes érzés, ugye? Sőt, ha továbbmegyek, tele leszel elvárással vele kapcsolatban, „nem igaz, hogy nincs annyi ideje egy nap, hogy írjon, nem hiszem el, hogy nem tud szakítani rám egy kis időt, nem igaz, hogy nem válaszol rögtön, órákat, napokat kell várnom egy válaszra, én tudok írni bármikor, én bármikor tudnám úgy szervezni, hogy ráérjek, miért ilyen távolságtartó, miért nem mondja meg akkor ha mégsem akar, miért nem őszinte” stb. Ez az állandó agyalás sem túl jó érzés, hisz tudod, hogyne tudnád!

A lényeg az, hogy mivel semmiképpen sem könnyed energiáid vannak, hanem befeszülősek, ezt megérzi az illető, érzi rajtad a „kapaszkodást” is, és emiatt távolságtartó lesz, közömbössé válik, rosszabb esetben elmenekül (előbb vagy utóbb valószínűleg ez történik).

Ki szeretné, hogy belé kapaszkodjon bárki is? Valld be magadnak őszintén, Te szeretnél olyasvalakivel megismerkedni, randizgatni, kapcsolatba kezdeni, akin az látszik, – hogy ugyan kívülről tartja magát – de belülről érződik rajta, hogy szomorú, nincs jól, nem kiegyensúlyozott, zavart, zaklatott, és hogy bármit odaadna egy kis szeretetmorzsáért?

Mi lehet tehát a megoldás?

Az alap problémát kell kezelni, mégpedig a szeretethiányt, az ürességérzést pótolni magadban. Hidd el, nagyon sok csalódástól és fájdalomtól kíméled meg magadat, ha először magaddal foglalkozol, és megpróbálod önmagadat kicsit jobban elfogadni, értékelni, és ami nagyon fontos harmóniában létezni magaddal.

Hogyan?

Keresd meg azt a munkát, azt a hobbit, ami örömmel tölt el, amit szenvedéllyel tudsz csinálni, ami örömet ad neked, amihez bármikor nyúlhatsz! Azt kell elérned, hogy tudd örömben élni az életedet akkor is, ha nincs senki az életedben! Így nem vagy kiszolgáltatva, és nem mástól függ a boldogságod!

Ami engem illet, – a fentieken kívül – nekem még a meditáció is rengeteget segített a lelki béke megtalálásában. Megtapasztalhatsz általa egy hatalmas belső erőt magadban, és nagyon nagy segítség az önmagad elfogadása, és önszeretete felé.  (A meditációról fogok még bővebben írni.)

A lényeg tehát, először tanuld meg örömben élni az életedet egyedül is! És akkor nem görcsös energiákat fogsz kisugározni magadból, hanem könnyed, és pozitív energiát. Ez az az energia, amire szükséged van neked is, és másnak is, hisz ha így, ilyen lelkiállapotban találkozol valakivel, ő egyből fogja érezni rajtad a békét, a harmóniát, a nyugalmat, nem pedig a kapaszkodást, és a görcsösséget.

Hidd el csak így leszel vonzó egy másik ember számára! És így van értelme belekezdeni egy kapcsolatba is!

Tedd meg magadért!! Ne másért! Csakis magadért!!!