Várod a változást, de nem következik be, és egyre kimerültebbnek érzed magad? Azt gondolod, ha ő változik, akkor a kapcsolat jobb lesz? A probléma az, hogy az idő telik, mégis minden marad ugyanaz. Ha arra vársz, hogy ő változzon meg, akkor változz előbb TE magad!

Amikor lélektársi kapcsolatban vagyunk, a lélektársunk lesz a tükrünk. Ez a tükör minden olyan dolgot visszatükröz számunkra, amelyekben szükséges változnunk. Ahelyett hogy őrá várunk, az energiáinkat inkább fordítsuk arra, hogy mi magunk csináljuk másképp a dolgokat.

Nagyon nehéz új szokásokat kialakítani, és másképp viselkedni, de biztos lehetsz abban, hogy ha elkezdesz változni, az katalizátorként indítja el a többi változást is.

Amikor mi változunk, a lélektársunk is automatikusan változni fog. Próbáld ki, most csináld máshogy, mint ahogy eddig csináltad. Például ha egy-egy konfliktus alkalmával, mindig megsértődtél, és otthagytad, most viselkedj másképp. Vegyél erőt magadon, és most ne sértődj meg, hanem maradj ott vele, és öleld át.

Ha átalakítjuk a viselkedési mintáinkat, természetes módon a körülöttünk lévők reakciója is más lesz. Legyél TE az, aki megteszi az első lépést!

Lélektársi kapcsolatban nincs olyan, hogy csak az egyik fél változik. Ha az egyik változtat, a másik is automatikusan másképp reagál majd.

A lélektársi kapcsolat tanít téged. Ha nem teszel lépéseket, egyre boldogtalanabb leszel, és később úgyis meg kell tenned, csak más formában és valószínűleg más személlyel.

Ha felismered, mit kell változtatni, akkor kezdj neki azonnal! Ne várj arra, hogy majd a dolgok maguktól kialakulnak, mert azzal csak késlelteted a boldogságodat. Minél tovább vársz, annál tovább marad minden ugyanúgy. Ne várj addig, amíg a kapcsolat már működésképtelen lesz. Dolgozz rajta most.

A lélektársi kapcsolat célja a fejlődés, mely leckéken keresztül megy végbe.  A jó hír az, hogy amilyen mértékben te változol, a lélektársad is ugyanúgy fog!

Gelei Anett