Ő az, aki elhozza a leckéket számodra, aki szembesít a legnagyobb démonjaiddal, aki szembesít a fejlődni való részeiddel, és aki elvezet az igazi önmagadhoz, aki megtanít arra, hogyan tudod letenni az Egodat, és megtanít az önzetlen szeretetre.

Mivel pontosan azokkal a vonásaiddal szembesít, amelyeket nem szeretsz magadban, természetes, hogy nem szívesen akarsz ránézni, nemhogy szembesülni vele, kerülnéd, ahogy csak tudnád, nem csoda, hogy egyből támadsz, ha rátapintanak.

Pontosan ezért élitek meg először a kapcsolatot egy végeláthatatlan harcnak! Az egotok hatalmas harcot vív!

Sőt mivel a sok harc már annyira kimerítő, egy idő után belefáradtok, ezért el is távolodtok egymástól. Ekkor azt érzitek, hogy végre megszabadultatok ettől a sok szenvedéstől, fájdalomtól, amit a másik okozott, végre nyugtotok van. Megnyugszol, hogy vége ennek a rémálomnak, most már végre nekiindulhatsz, hogy megtaláld az igazit.

Telik múlik az idő, és igaz, hogy úgy érzed látszólag nyugodtabb az életed, ugyanakkor csak nem tudod kiverni a fejedből a másikat, sokat gondolsz rá, sőt, néha még félve ugyan, de bevallod magadnak, hogy minden fájdalom ellenére is, de még mindig szereted. Persze egyből eszedbe jut, hogy nem lehet vele zöld ágra vergődni, csak egy szenvedés az életed mellette. És újra lebeszéled magadat róla. És ez így megy egy jó darabig. Ki meddig bírja.

Mivel az idő múlásával sem múlik a szeretetetek egymás iránt, annyira erős a szerelem érzése, azt érzed, valami szál összeköt titeket, és nem tudtok egymástól elszakadni, ezért előbb-utóbb muszáj lesztek ránézni, szembenézni a konfliktusaitokra. Vágytok egymás társaságára, legalábbis a szívetek.

Érzed, hogy szereted, és részéről is ez érezhető. Ilyen esetben nincs más megoldás, igenis szembe kell nézni minden egyes „harccal”, amit vívtok egymás ellen, és belátni itt csak egy irányba van út. Egy idő után be kell, hogy valld magadnak, itt már nincs visszaút, belekerültél valamibe, ahonnan már csak előre van.

Megadod magad, és eldöntöd, nincs más opció, ha együtt akarsz lenni Vele, kemény munkába kell kezdeni Önmagadon.

És itt kezdődik el a személyiségfejlődésed jelentős része, ami már a külön töltött idő alatt is elkezdődött. Rájössz, hogy Ő az egyetlen ember a világon, akiért képes vagy bármilyen problémáddal szembenézni, bármilyen démonodat leküzdeni, bármilyen fejlődésen keresztül menni, csak hogy újra elérj hozzá .

A Lélek Társad az egyetlen személy a Földön, aki képes arra, amire senki más: hogy megmutassa az utat a Valódi Önmagadhoz, Te pedig Őt vezeted el a Valódi Önmagához.