A férfi akkor tud a legtöbbet fejlődni, ha találkozik egy nővel, akit igazán szeret

Úgy érzed néha, hogy a férfi nem is kíváncsi rád?

Egyáltalán nem biztos, hogy erről van szó. Talán csak arról, hogy rendkívül fárasztó megismerni valakit úgy igazán mélyen. Sok idő, energia ez a másik ember részéről. Gondolj csak bele, ha meg magával is baja van, hogy lenne energiája még veled is foglalkozni?  

Megfigyeléseim alapján ki merem jelenteni, hogy a férfinak alapvetően nincs türelme, kedve, energiája a nővel bajlódni. Szeret a kényelmi zónájában maradni, ahol nem kell fejlődnie.

Például amikor van egy olyan szituáció, hogy a nő kimozdítaná (pl. valamilyen problémájával foglalkoznia kéne, belehelyezkedni, megérteni stb.) az nagyon sok energiát felemészt. És ehhez semmi kedve!

A nő valószínűleg tudatosabban tekint egy ilyen helyzetre, tudja, hogy igen, az ő problémájával most foglalkozni kéne, és persze rosszul esik neki, hogy a férfi lerázza magáról.

Attól függően, hogy milyen tudatossági szinten van a nő, két kimenetel lehet. Egy érettebb reakció, amikor is később, egy megfelelő pillanatban, megfelelő kommunikációval előhozakodik az üggyel. Egy rosszabb hozzáállás pedig, amikor vagy magában keresi a hibát, vagy nem tud felülemelkedni, és egyből el akarja mondani a sérelmét a férfinak.

Valószínűleg a férfi még nem érett, felnőtt férfiként fog reagálni: nem valószínű, hogy leül, végiggondolja a problémát, és a lehetséges megoldási módokat (hisz ez sok energia), és odaáll a nő elé: figyelj szerelmem, végiggondoltam, ebben tényleg igazad van, oda fogok erre figyelni ezután, stb.

Ehelyett, mivel ki kéne mozdulnia a kényelméből, plusz erőfeszítést tenni, és ehhez semmi kedve, így inkább vagy támadással reagál vagy eltávolodik.

Azonban ha fontos neki a nő, akkor egy idő után ezen változtatni fog!

A férfiak bármennyire is szeretnék azt hinni, hogy ők igazi férfiak és úgy is viselkednek, még nem azok.

Ha igazán szeretsz egy nőt, akkor tegyél bele fáradságot, hogy megismerd, belehelyezkedj a problémájába, törődj vele, és fejlődj! Mert tanít téged! Ő is tud mutatni új utakat, és változhatsz, sőt tudod mit, igazi férfivá válhatsz. A nő által! Szükséged van rá! Mert egyedül (vagy netán egy stabil, de „komfortos”, boldogtalan kapcsolatban) erre esélyed sem lesz.

(Ha szeretnéd megtanulni ezt a fajta érett kommunikációt, vedd fel velem a kapcsolatot.)

Bizonyára egyetértesz azzal, hogy rengeteg izgalmas dolog létezik a külvilágban, ami elterelheti a figyelmet önmagadról.

A külvilághoz képest igazán unalmas a belső hangra való fókuszálás. Aki már próbálta, nagyon jól tudja, hogy a belső önismereti út egy nagyon fáradságos munka.

Ezért van az, hogy repesel a boldogságtól, mikor megismered Őt, mert végre felállhatsz a fotelből, és kikapcsolhatod a meditációs felvételt. Megörülsz, hogy végre már nem kell magaddal foglalkozni, itt van valaki, aki megment (önmagadtól).

A sok fájdalom és szenvedés oka az lesz, hogy rájössz, senki nem fog megmenteni!

Csak Te tudod saját magadat!

Ezért a kemény munkáért pedig jutalmul majd megkapod az Igaz szerelmet is!

Tehát az Út az Igazihoz azzal kezdődik, hogy először eljuss az igazi önmagadhoz, meggyógyítsd a múltban szerzett sérüléseidet és visszatérj a lelked eredeti, tiszta állapotába, ami egykor volt.

Önmagad megtalálásának egyik jelentős része az is, hogy rátalálj a zenédre. (Dr Wayne Dyer)

A Mai Ige őszi kiadványában kiválóan össze van foglalva, hogy hogyan is ismerd fel mi a te zenéd. Idézem:

„A látomás belül kezdődik. Te mit látsz, ha magadba nézel? Ezt nem lehet vásárolni vagy kölcsönkérni. Magadba kell nézned és a veled született ajándékaidból és vágyaidból kell merítened. Mi iránt érzel szenvedélyt? Min gondolkodsz állandóan? Miért imádkozol? Miért lennél hajlandó mindent feláldozni? A legállhatatosabb vágyad a rendeltetésedre mutat.

A látomás a múltadból merít. Ez nem valami misztikus tulajdonság, amely légüres térből jön létre, hanem átszövi a múltad és a körülötted élők múltja. Nemcsak számodra lesz előnyös, hanem másoknak is hasznára válik.

A látomás vonzza az erőforrásokat. Vonzza az embereket. Odagyűlik hozzá a pénz és más erőforrások, és minél nagyobb egy látomás, annál több lehetséges nyertest kell vonzania.”

Játszd el a zenédet, amiért ide jöttél!

Írta: Gelei Anett

Kép forrása: pinterest