Készíts „Lélektárs Listát”

Ha készítesz egy listát arról, hogy milyen is legyen a lélektársad, az segíteni fog abban, hogy tisztázd az értékeidet, rendet tegyél a fejedben, a szívedben, és végső soron az Univerzumot ráállítod arra, hogy találja meg neked őt.

Szoktad azt érezni, hogy az állandó randizgatás egy nagy időpocsékolás? Mint amikor ugyanazokat a köröket futod folyamatosan, de nem haladsz sehova?

Próbálj meg készíteni egy úgynevezett lélektárs listát, és ez mintegy vezércsillagod lesz, GPS-ként fog szolgálni.

Megint egy újabb randi, ahol csak ültök, csevegtek az időjárásról, a munkátokról, és magadban felteszed a kérdés: De hol van az a bizonyos szikra?

A randi végén magadra erőltetsz egy mosolyt, és azon gondolkodsz, felajánlj e újabb találkozást, pedig érzed, hogy nem igazán akarod. Ki nem állhatod ezt a frusztráló érzést. Újabb randi, aminek semmi értelme nem volt. Már megint újabb kárba veszett idő.

Nekem is volt ilyen sokszor, amíg el nem készítettem a listámat.

A lélektárs listám elkészítése drámaian lecsökkentette az elpocsékolt időt, amit randizással töltöttem. Ezután a randizás jó szórakozássá vált. Amikor ugyanis tudod, hogy mit akarsz, sokkal valószínűbb, hogy megkapod!!

Hogyan készítsd el a Lélektárs Listádat

  1. Legyen ez egy rituálé. Ne rohanj. Szánd rá az időt. Vegyél elő szép papírt és tollat. Gyújts meg egy gyertyát és tedd be a kedvenc zenédet. Amikor ráhangolódsz, gondolkozol róla, akkor azt is érzed, hogy milyen legyen a lélektársad.

2. Kezdd a múltaddal. Gondolj a múltbéli kapcsolataidra. Gondolj vissza arra, milyen tulajdonságok vonzottak az előző partnereidben.

– Mit szerettél abban a személyben?

– Milyen közös vonásokat vettél észre azokban, akikkel eddig randiztál?

– Mi vonzott fizikailag, mentálisan és érzelmileg?

Próbálj a pozitív dolgokra fókuszálni. Még ha véget is ért az a kapcsolat, volt oka, hogy együtt voltatok. Vond le a következtetéseket, hogy előrébb juthass.

3. Vizualizáld a jövőt. Milyen életet akarsz élni? Képzeld el, jegyezd le az érzelmeket, légy nagyon konkrét.

– Akarsz gyereket? Hányat?

– Hogyan akarod tölteni a hétvégéidet?

– Milyen életet akarsz élni? Pörgőset, nyugodtat?

Képzeld el az ideális partneredet, és figyelj rá, hogy semmilyen korlát ne legyen az elmédben.

4. Képzeld el a lélektársadat. Képzeld el, hogy felkelsz reggel mellette. Hogy néz ki ez az ember? Hogy viselkedik? És még mit csinál?

– Hogy érzed magadat, amikor vele vagy?

– Hogy fogjátok kezelni a konfliktusokat?

– Hogy fog téged támogatni?

– Milyen értékrendszer alapján éli az életét?

5. Válaszd ki a legfontosabbakat. Most már van egy képed róla és egy nagy listád a tulajdonságairól, értékeiről stb. Itt az ideje, hogy tömörítsd a listát 10-re, hogy minél erősebben érezd őt.

De még mindig nem vagy kész.

6. Keltsd életre. Tartsd a listát egy számodra különleges helyen. Rendszeresen olvasgasd és változtass rajta, ha valami újat megtudsz magadról.

Még ha holnap nem is találkozol vele, de legalább már tisztában vagy azzal, hogy mit akarsz. Ez megváltoztathatja a randikhoz való hozzáállásodat is. Tekints minden egyes randira egy-egy mini-kalandként, ahol felfedezheted a képzeletbeli lélektársad egy újabb tulajdonságát.

A lista elkészítése után többé már nem lesz időpocséklás a randi, ehelyett, az egész egy izgalmas tanulási folyamattá válik. Figyeld meg, hogy válik valósággá a képzeletbeli lélektársad.

Forrás: www.meetmindful.com

Fordítás: Gelei Anett

Megjegyzés: Saját tapasztalattal is megerősíthetem a fent leírtakat. Nekem is volt annak idején egy listám, és egészen hihetetlen módon, pontosan olyan férfi lett a lélektársam!!!

Továbbá alkalmaztam a vizualizációt is, így saját magam győződtem meg róla, hogy a gondolatainkkal teremteni tudunk!! Minél gyakrabban elképzeltem a jelenetet, a helyszínt, a találkozást, és a hozzá kapcsolódó érzést, amit érezni akarok, amit meg akarok teremteni. Bármennyire hihetetlen, de majdnem pontosan az a jelenet realizálódott a valóságban, mint ami addig a képzeletemben, a vizualizációm során elképzeltem! Számomra kész csoda volt!

Ha további módszereket szeretnél megismerni, melyek elősegítik, hogy megismerd a lélektársadat, írj a megadott elérhetőségeimen.

anett@lovecoaching.hu