Kedves Olvasó, Te tudod mi az Életcélod? Az életfeladatod szerint élsz vagy egy belső hiányérzettel éled az életed?

Egy bizonyos életkor után elérkezünk arra a pontra, hogy elkezdenek foglalkoztatni minket ezek a kérdések.

Az élet igazi értelme, hogy boldog legyél, hogy örvendj az életednek, hogy megtaláld az életcélodat, azaz elérj oda, ahonnan nem akarsz megint máshova eljutni! – mondja Dr Wayne Dyer.

Életünk „délelőttjén” azt gondoljuk, hogy a vagyonunk számít. A legfontosabb érték számunkra a vagyonunk gyarapítása, az elért teljesítmények, a siker. Később, életünk „délutánján” kezdjük érezni legbelül azt, hogy valami szépet alkossunk, hogy hozzájáruljunk az élethez. Az érzés mindig is ott volt bennünk, csak a legtöbben ezt figyelmen kívül hagyjuk.

„Mert ami elég volt délelőtt, az kevés lesz délután.”

Míg életünk délelőttje leginkább a versenyről, a nyerni akarásról szólt, amint átlépünk életünk délutánjába, elkezdünk gondolkodni egy életsors, egy belső elhivatás betöltésén, amit csak mi érzünk magunkban. Olyan ez, mint egy belső hívás. Egy váltás, egy magasabb szintre lépés az életben.

 

Érzel valamilyen hiányérzetet belül, magadban?

Ne hagyd figyelmen kívül azt a belső hangot, ne nyomd el azt az oldaladat, amely azt mondja: „Azért vagy itt, hogy valami nagyot alkoss”.

Onnan tudod, hogy még nem teljesítetted a Lelked kívánságát, hogy még mindig érzel valami hiányérzetet belül, valami űrt. Érzed, hogy valamit meg kell tenned. Tudd, hogy már ott van a Lelkedben, csupán meg kell találnod az erre való ráhangolódás módját, és el kell indítanod az útján.  Senki nem tudja megmondani neked mi az, de ha érzed és tudod, akkor a győzni és jobbnak lenni akarás a háttérbe szorul, a beteljesülés érzésével szemben.

 

Hogyan találd meg az életcélodat?

Ha nem tudod, hogyan lépj át, csak add át magad az életnek. A megadás állapotába kell kerülni, át kell adnunk az irányítást, és tudni, hogy van egy természetünk, amiben megbízhatunk.  Éjszaka, a csendben vagy a legközelebb Önmagadhoz, a Lelkedhez. Ilyenkor az Ego sem olyan éber, és jobban rá tudunk hangolódni az érzéseinkre és a vágyainkra.

Ha képtelen vagy megtalálni, az azért van, mert az Egod (a félelmeid, a racionális agyad, a megfeleléskényszered, a hitrendszered, stb.) távol tart tőle. Az Igazi Éned messze az Egod mögött van. Ha nyitva akarod látni az ajtókat az életedben, le kell választanod magad arról, amit az Ego mond, és meg kell engedned magadnak, hogy a szíved szerint élj.

Ahelyett, hogy döntéseinket valódi önmagunkra alapozva hoznánk meg az igazi énünk helyett, az Egora hagyatkozunk, és ezek eltávolítanak bennünket az élet értelmének megtalálásától.

Amikor a szíved vágyát teljesíted, úgy érzed valahol máshol vagy, áldottnak érzed magad. Szenvedéllyel és lelkesedéssel csinálod.

fabian-perez-peinture-fabian-perez-tango-img11

Az életed céljának megtalálása egy nagyon élénk pillanat, amely nagyon jó érzéssel tölt el, és onnan tudod, hogy megtaláltad, hogy tartós az érzés. Nem valami, ami jön és megy is ki az ablakon, hanem ami örökre veled marad.

 

Honnan tudod, hogy az az életfeladatod  szerint élsz e?

Úgy, hogy figyelsz az érzéseidre!

Nyugtalan vagy? Stresszes vagy? Dühös vagy? Félsz?

Jól érzed magad? Úgy érzed, hogy van valami célod? Úgy érzed, van értelme az életednek?

Ha tetteid igazi énedből erednek, boldogság tölt el.

Az Iván Iljics halála című műben, a főhős, halála előtti utolsó mondata így hangzott:

„Mi van, ha rosszul éltem az egész életemet?”

Majd meghalt. Nincs annál nagyobb tragédia, ha benned marad a zenéd.

Ne érj életed végére, amíg a zenéd még benned van! Találd meg a Te zenédet, és eszerint éld az életedet!

A zenével jöttünk ide, amit el kell játszanunk.  Játszd azt a zenét, amiért ide jöttél, és az élet nem lesz többé küzdelem, mert minden nehézség, és akadály megoldódik, egyfajta támogatást, együttműködést érzel a Sorssal.

A Váltás egy magasabb tudatosság felé sokféleképpen valósulhat meg. Lehet csak egy megjegyzés, lehet egy véletlen egybeesés, egy esemény, amire nem számítottál, bármi. De az eredmény mindig ugyanaz. Elkezded belátni, hogy nem azért vagy itt, hogy erőltesd az életet, hogy egy kínlódást csinálj belőle.

Azért vagy itt, hogy örvendj, és hogy békésen élj!

 

(A cikket az Ambíciótól az értelemig című filmben szereplő  Dr Wayne Dyer világhírű spirituális tanító elhangzott gondolataiból állítottam össze. Ajánlom mindenkinek a filmet, mely leginkább azok számára lehet ébresztő erejű, akik beleragadtak egy rutinszerű életbe, holott úgy érzik, az mégsem teszi őket boldoggá, és érzik, hogy valami többre vágynak.)

 

Írta: Gelei Anett