Olyan sok poszt, motivációs idézet, tanítás szól arról, hogy tudd, hogy erős vagy, tudd, nagyszerű vagy, értékes vagy stb., stb.

De valójában, amíg nem jutunk el odáig, hogy valóban nagyszerűnek és értékesnek lássuk magunkat, addig igazából ezek csak üres frázisoknak tűnnek.

Bennem mindig olyan hatást kelt, mint amikor azt mondják egy dohányosnak, hogy szokjál le, mert a dohányzás káros az egészségre. Nagyon kíváncsi lennék rá, hányan szoktak már le így 🙂

Ahhoz, hogy valóban azonosulni tudjunk ezekkel a motiváló idézetekkel, ahhoz egy nagyon hosszú út vezet el! Nagyon nehéz, fájdalmakon alapuló megtapasztalásra van szükségünk ahhoz, hogy végre valóban megláthassuk, megérezzük ezt a belső erőt és hitet önmagunkban, amiről a szentek és a spirituális tanítók beszélnek.

Hosszú évekbe, akár évtizedekbe is kerülhet, mire felfedezzük, hogy mindig is értékes emberek voltunk.

Rengeteg csalódás, és fájdalmakkal teli út az, ami eljuttathat oda, hogy elegünk lesz, nem bírja el tovább a testünk és a lelkünk sem, hogy mások mit “tesznek” velünk, és egyszer csak azt mondjuk, elég volt abból, hogy a külvilág ide-oda dobál. „Erőt akarok, ami megtart! Különben egy végeláthatatlan szenvedés, és kínlódás lesz az életem.”

Amikor felfedezzük a belső erőnket, akkor eljuthatunk oda, hogy már nem akarunk semmit odakint, és már csak az számít, hogy a belső megnyugvás állapotában élhessünk.

Olyan ez, mintha az élet tengerén eveznél, és már évtizedek óta csak küzdesz, hogy életben maradj.

Minden erőddel próbálsz fent maradni a vízen a nagy hullámok és viharok közepette is, mert félsz hogy elsüllyedsz és meghalsz.

Majd egyszer csak azt mondod, elég volt a sok kínkeserves erőfeszítésből, és hányattatásból. És akkor meglátod, hogy valójában mindig egy erős, stabil hajód volt, csak te láttad olyan kis pici halászhajónak ami igen, bármikor elsüllyedhetett volna. De nem süllyedt el! Ha halászhajó lett volna a háborgó tengeren, hogyan is maradhatott volna épségben? Lehetetlenség!

Amíg a gyermeki éned, a sérüléseid, és az önmagadban való kételkedéseid irányítják az életedet, addig képtelen vagy meglátni a belső erődet, és az értékességedet. Addig hiába olvasol el millió motivációs írást, és hallgatsz végig egy csomó lelki tanítást, úgysem tudod, miről beszélnek.

Én sem azért írom ezt a bejegyzést! 🙂

Hanem azért, hogy emlékeztesselek rá, LEGYÉL TÜRELMES MAGADHOZ!

El fog jönni az idő, amikor megtapasztalod ezt az erőt, és hitet magadban, ami létfontosságú az élethez!

Az ikerláng úton meg főleg! Hisz csak erős, érett, felnőtt énben domináló emberek tudnak működőképes kapcsolatot működtetni egymással!

Amíg gyermeki, sérült üzemmódban vagy, addig valójában csak a ragaszkodás, és a félelem az ami odaköt a másikhoz.

Ne félj, ha kitartóan mész, egyszer meg fogod látni, ami mindig is ott volt előtted! Ne erőlködj, ne siettesd, meg kell érni erre is! Az idő neked dolgozik!

Gelei Anett

Kép forrása: pinterest