Tudnod kell, hogy VAN KIÚT a szenvedéseidből.  Ha sok kudarc ér, vagy netán egy szenvedésnek éled meg az életedet, – legyen az akár a magánélet, akár a munka területén, – akkor nem vagy a helyeden a világban! Amíg nincs egy vezércsillagod, addig úgy érzed, csak a sötétben, a ködben bolyongsz, és fogalmad nincs róla, merre tartasz.

Egy dolgod van: Addig kell menned előre, amíg a BIZONYOSSÁG érzését nem érzed!

Addig menj, amíg el nem érsz a megfelelő, a MÉLTÓ helyedre! A hajtóerőd pedig az a belső vágyad lesz, hogy ki akarsz vergődni a szenvedésből, és a helyedre akarsz kerülni.

És hogyan tud Téged hajtani ez az erő? Ha van egy nagy CÉLOD, amit folyamatosan látsz magad előtt. Látod, hova akarsz eljutni, tudod, hol akarod látni magadat. Látod a kitűzött zászlót.

Azonban ehhez kellenek a megtapasztalások, a megélések.

Ha pedig még nincs ilyen, akkor menj! Mindig csak menj, haladj előre, rendületlenül, addig menj, amíg nem élsz át egy olyan élményt, meg nem élsz egy olyan érzést, amire azt tudod mondani: Igen, ez az, ezt akarom elérni! Tartósan ezt szeretném elérni, és nem csak morzsákat, és fellángolásokat akarok! Még ha csak aprócska tapasztalások is ezek, vagy érzések, ezek fognak vezetni, mert már lesz róla tapasztalásod mit is akarsz elérni.

Ne félj, ne agyalj, hisz egyből fogod érezni a bizonyosság érzését: IGEN, EZ AZ, MEGTALÁLTAM! 

Mit is jelent egészen pontosan a bizonyosság? Azt a hitet, amely személyes tapasztalatokon alapszik. és amikor azt érzed valamivel, vagy valakivel kapcsolatban, hogy NINCS KÉTSÉGED! Egyszerűen tudod, hogy ez az, amit kerestél, és rendíthetetlen vagy benne. A tudás és a bizonyosság együtt jár. Saját tapasztalatokra van szükséged ahhoz, hogy tudd, elérted a bizonyosságot.

Ha még nem éreztél ilyet soha, akkor még nincs meg, akkor menned kell tovább, csináld, ne állj meg, ne érd be kevesebbel, ne ragadj bele a mocsaradba, ne köss alkut magaddal!

Menj tréningekre, vonulj el, tanulj valamit, képezd magad, próbálj ki új dolgokat, hobbikat, keresd meg mi ad örömet, mi tölt fel, keress új társaságot, olvass, csatlakozz facebook csoportokhoz, ha nem jó a kapcsolatod, lépj ki, ismerkedj társkeresőn, ne félj megismerni új embereket, tegyél szert minél nagyobb emberismeretre, ha az igazit keresed, addig menj, míg meg nem találod, légy bátor, ha nem érzed jól magad a munkahelyeden, válts, merj kilépni onnan, ahol nem jó, menj bele minél több helyzetbe, ugorj az ismeretlenbe!

Mindegy mit csinálsz, csak haladj mindig előre, kitartóan!

Ahogy az angol nyelv mondja: Keep moving forward! (Mindig csak haladj előre!)

Próbálgass, ha nem megy így, akkor próbáld máshogy. A lényeg az, hogy állandó mozgásban legyél, és addig menj, amíg egyszer csak nem ér egy olyan helyzet, élmény, impulzus, érzés, amiről egyből tudni fogod, hogy ezt kerested. Érjen minél több inger, minél több megtapasztalás, és egyszer csak ott lesz, amit keresel! Most még lehet, hogy fogalmad nincs róla mi az, de hidd el, ha megtalálod, egyből azt fogod érezni: IGEN, EZT KERESTEM! VÉGRE MEGVAN!

És ha végre megvan ez az érzés, meglátod hirtelen értelmet nyer az egész életed!

Akkor megérted, miért is vagy itt! És ha még nincs is vége a szenvedéseidnek, de már sokkal könnyebb lesz, mert ezzel az erős vággyal ki fogod tudni húzni magadat a nehéz időkből, ez lesz a vezércsillagod innentől kezdve! És ha már megvan a cél, akkor semmi áron ne hagyd magadat lebeszélni róla! Ne hallgass másra! Ne tágíts! Semmi ne befolyásoljon! Te csak lásd folyamatosan magad előtt a kitűzött zászlót!

Meglátod, ha megvan az érzés végre, a BIZONYOSSÁG ÉRZÉSE, akkor megnyugszol, mert már fogod tudni, hogy tudsz tenni azért, amire annyira vágysz! Már tudod, hogy nem a szenvedésed uralja az életedet, hanem innentől kezdve Te irányítasz. Aktívvá válsz, és nem csak passzív elszenvedője leszel a saját életednek.

A megnyugvás érzése pedig biztonságot ad Neked. Hisz tudsz mibe kapaszkodni. A kontroll biztonságot ad. Tudod, hogy aktív részese vagy a folyamatnak, annak, hogy jobbá teheted az életedet. Az irányítás a Te kezedbe kerül át. Amíg csak sodródsz, szenvedsz, addig bizonytalan, labilis a talaj a lábad alatt, és azt sem tudod, miért vagy itt a földön, mi az életed értelme.

El kell jutnod addig, hogy azt érezd, a Te kezedben van az irányítás, ki kell tűznöd a zászlódat, folyamatosan látnod kell magad előtt, és addig menni, amíg oda nem érsz. A MÉLTÓ HELYEDRE.

A fenti sorok saját tapasztalatból születtek, és garantáltan működnek. Talán nem véletlen, hogy a kedvenc idézetem így hangzik:

„Meg kell találnod, mi az, amit szeretsz és ez a munkára ugyanúgy igaz, mint a szerelemre… Ha még nem találtad meg, nem nyugodhatsz, keress tovább. Mint mindig, amikor szívügyekről van szó, rögtön tudni fogod, ha megtaláltad.”

(Steve Jobs)