A nő a férfit okolja: elmenekülnek, nem tudnak kapcsolódni, nem akarnak elköteleződni……

A férfi pedig azt nem érti, hogy ha ő mindent megtesz egy nőnek, az miért nem akarja őt.

Az alapprobléma az, hogy a nő önző, és a férfitól várja el, hogy megmentse, és boldoggá tegye. Mivel nincs jól önmagával, ezért azt szeretné, ha a férfi mentené meg a saját szenvedéseitől. Irányítani akar, elvárásokkal jön, követelőzik, játszmázik.

Az egyik típusú férfi az, aki nem akar megmenteni.  Lehet, hogy találkozik ugyan olyan nővel, aki nagyon tetszik neki – de mivel a nő megmentőt keres, és jön az elvárásaival, nem fognak tudni kapcsolódni, mert a férfi nem akar elvárásokat teljesíteni és megmenteni. Ezért inkább visszavonul, „elmenekül”, és választja a biztonságot adó komfortzónáját: karrier, sport, alkalmi szex.

A másik típusú férfi pedig megmentőt játszik. Ő inkább behódol, és teljesíti a női elvárásokat, feladja önmagát, csak övé lehessen az áhított nő. Igazi férfi viszont ilyet nem csinál, nem hagyja, hogy egy nő átformálja.

Kvázi egyik eset sem ideális.

Tehát onnan kellene elindulni, hogy a nő először magát tegye rendbe  és ne a megmentőjét keresse, hanem valóban a társát!

Ha már jól van magával, és tényleg társat keres, akkor, ha megismerkedik egy férfival, fogja tudni hogyan kell viselkednie. Elvárások nélkül, odaadónak lenni, önzetlenül szeretni, és a jó értelemben véve szolgálni a férfit. Ez az igazi női minőség. Ami nem könnyű, de tanulható és elérhető. Ahogyan ezt én is megtanultam Jankovics Anikótól, aki e téma rendkívül hiteles szakértője.

Ezt a tudást szeretném én is átadni, hogy sokkal több ember egymásra találhasson, és egy jobb világot élhessünk.

Ha pedig egy ilyen igazi nővel találkozik a férfi, akkor nem fog elmenekülni, hisz lehet önmaga, és nem megmentőt kell játszania, megmaradhat férfinak, és nem kell átváltoznia, hogy a nőt megtartsa. Egy igazi nő mellett pedig ő is igazi férfivá válik, hisz nyilván ők is válságukat élik.

Ezért arra biztatnék minden nőt, hogy a társkeresést először önmagánál kezdje el! Először önmagában tegyen rendet, de legalábbis érezze jól magát a bőrében annyira, hogy ne mástól várja el, hogy a hiányérzetét betöltse, és más tegye boldoggá. Érezze előbb jól magát egyedül is, és utána kezdjen el társat keresni!

Ha szeretnéd megtudni, téged mi távolít el attól, hogy megtaláld a társad, kérj egy coaching ülést a www.lovecoaching.hu/kapcsolat oldalamon vagy írj az anett@lovecoaching.hu email címemre.

Ha a fent leírtakkal kapcsolatban bármiben tudok segíteni, nagyon szívesen teszem!

Gelei Anett

Love coach